Skador är en naturlig del av idrotten och något som drabbar de flesta spelare både en och två gånger. Så är fallet även i hockey eftersom man till stor del är i kontakt med motståndare. Även om man inte får tacklas på samma sätt i damhockey som i herrhockey så är det vanligt med fallskador, eller skador som uppkommer i samband med att man stöter ihop med en annan spelare. Stukning sägs vara en av de vanligaste skadorna men däremot är det väldigt ovanligt att hockeyspelare skadar sina ledband. Anledningen till detta sägs vara att man har så bra skydd.
Vanligt med huvudskador
Även om hockeyspelare använder hjälp så är det tyvärr vanligt med skador mot huvudet. Det inkluderar även ansiktet och partier som käken och tänderna. Om man inte har visir för ögonen finns det även risk att man får en klubba eller puck i ögat och får permanenta synskador. Det är därför otroligt viktigt att man använder korrekt skyddsutrustning när det kommer till hockey. Lyckligtvis är det väldigt ovanligt med allvarliga skallskador. För det mesta handlar det om mindre frakturer eller en mindre sårskada.
Handskador är också vanliga
Handskador är en annan typ av skador som är vanliga i hockey och de uppstår till exempel i samband med att man tar emot ett fall på isen. Hockey är en fartfylld sport där man får upp hög hastighet på skridskorna så det är inte så konstigt att sådana skador uppstår. För att skydda sig själv kan du se till att träna både styrka och grundkondition för att kunna stå upp mot dina motståndare så bra som möjligt. Det är också viktigt att man har bra skydd i rätt storlek. Hjälm och tandskydd är två viktiga skydd som alltid ska vara på vid match och träning. Då är du en liten bit på vägen.